Заслуга за сајт

beogradmala

Организатор израде презентације Нишка Тврђава је неформално удружење „Београд-мала“.

Шта је Београд-мала?

Београд-мала (слика) је најстарије нишко градско насеље смештено поред бедема Нишке Тврђаве. Име Београд-мала насеље је добило по најлепшој Београд-капији на Тврђави из које је пут водио према Београду.

Зашто сајт?

sajt-na-tvrdjaviЖелимо да учинимо Тврђаву видљивом на интернету, да укажемо на нагомилане проблеме и да утичемо на очување традиције градског живота у најстаријем делу града.

Слика Ниша у очима самих нишлија више није лепа, а у очима странаца углавном представља неатрактивну тачку на мапи, евентуално преседање између два аутобуса. Ако гост покуша мало да крене од аутобуске станице стиче слику прљавог и ружног града. Управо ту, поред аутобуске станице, у самом центру града налази се Тврђава.

Проблем!

Проблем су бројне градске установе и организације са огромним буџетима које су задужене да воде рачуна о заштити Тврђаве и промоцији туристичке понуде где је Тврђава број један!

Сви они, под патронатом Градоначелника, не раде свој посао! Немају ни знање, ни жељу, ни способност!!! Огроман новац је проћердан, а квалитет рада је испод нивоа волонтерског удружења. Довели су до тога да је Ниш изгубио карактеристике града према свим критеријумима!

Ми, Грађани, плаћамо овај нерад, незнање и неспособност градских институција које је ове године достигло врхунац јавашлука!

Акција!

Овај сајт треба да покаже све оно лепо што је остало од наше Тврђаве, али и да критикује и да буде подсетник актуелним вршиоцима власти да су дошли у град Ниш који има велику историју и посебан култ градског живота.

Волонтери

Позивамо волонтере сараднике који желе да се укључе у рад сајта, да нам се јаве!

Захваљујемо свима који су помогли у реализацији овог посла.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.