Zasluga za sajt

beogradmala

Organizator izrade prezentacije Niška Tvrđava je neformalno udruženje „Beograd-mala“.

Šta je Beograd-mala?

Beograd-mala (slika) je najstarije niško gradsko naselje smešteno pored bedema Niške Tvrđave. Ime Beograd-mala naselje je dobilo po najlepšoj Beograd-kapiji na Tvrđavi iz koje je put vodio prema Beogradu.

Zašto sajt?

sajt-na-tvrdjaviŽelimo da učinimo Tvrđavu vidljivom na internetu, da ukažemo na nagomilane probleme i da utičemo na očuvanje tradicije gradskog života u najstarijem delu grada.

Slika Niša u očima samih nišlija više nije lepa, a u očima stranaca uglavnom predstavlja neatraktivnu tačku na mapi, eventualno presedanje između dva autobusa. Ako gost pokuša malo da krene od autobuske stanice stiče sliku prljavog i ružnog grada. Upravo tu, pored autobuske stanice, u samom centru grada nalazi se Tvrđava.

Problem!

Problem su brojne gradske ustanove i organizacije sa ogromnim budžetima koje su zadužene da vode računa o zaštiti Tvrđave i promociji turističke ponude gde je Tvrđava broj jedan!

Svi oni, pod patronatom Gradonačelnika, ne rade svoj posao! Nemaju ni znanje, ni želju, ni sposobnost!!! Ogroman novac je proćerdan, a kvalitet rada je ispod nivoa volonterskog udruženja. Doveli su do toga da je Niš izgubio karakteristike grada prema svim kriterijumima!

Mi, Građani, plaćamo ovaj nerad, neznanje i nesposobnost gradskih institucija koje je ove godine dostiglo vrhunac javašluka!

Akcija!

Ovaj sajt treba da pokaže sve ono lepo što je ostalo od naše Tvrđave, ali i da kritikuje i da bude podsetnik aktuelnim vršiocima vlasti da su došli u grad Niš koji ima veliku istoriju i poseban kult gradskog života.

Volonteri

Pozivamo volontere saradnike koji žele da se uključe u rad sajta, da nam se jave!

Zahvaljujemo svima koji su pomogli u realizaciji ovog posla.