Актуелно из Тврђаве

Домаћине, офуцана ти застава на Тврђави!

Да ли поцепана и офуцана градска застава на Стамбол капији нишке Тврђаве сликовито представља стање у граду Нишу?

Политика задуживања и отимања, коју води актуелна градска власт Српске напредне странке са својим сателитима, у суштини нема ни трунке одговорности према граду и грађанима.

Ми ћемо ово, ми ћемо оно… пуна су уста градских финкционера који већ три године нису ни једну сијалицу у Тврђави променили. Застава је симбол који показује и однос према домаћинском понашању.

Војске се у рату боре да освоје заставу од непријатеља. Застава је свуда светиња, али очигледно, не и у Нишу. Да и не говоримо о томе да се гости града свакодневно сликају испред тврђаве. Слике са овако офуцаном заставом одлазе у свет!

Колико је тешко да се промени застава?

Нико се није сетио, а и што би се секирали. До тога је дошло јер имамо систем који фаворизује политичке дилетанте на одговорне функције са сумњиво стеченим дипломама, а који не могу да постигну успех.

Велико је питање и да ли ће се у две милијарде абнормално великог задуживања града Ниша, у које нас уваљује градоначелник зарад своје предизборне кампање, наћи и неки динар за нову заставу на Стамбол капији.

Нажалост, само код нас могу да замислим да се изнад неке јавне институције вијори поцепана застава. Толико о локал патриотизму.

Драган Илић, уредник ФБ странице „Нишка Тврђава


Непоштовање државне заставе десило се и пре пар месеци када је испред канцеларије градоначелника Ниша застава дотакла земљу и тек после интервенције грађана поново је подигнута на јарбол.

Извор: Gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.