Актуелно из Тврђаве

Савет за ревитализацију Нишке Тврђаве

На седници Градског већа од 09.07.2013, којом је председавао градоначелник Ниша проф. др Зран Перишић, донето је решење о образовању Савета за ревитализацију Нишке Тврђаве.

Овај Савет би имао задатак да направи стратегију како ће се Тврђава развијати, мењати имиџ града и да одреди титулара који ће сносити одговорност за све што се дешава у Тврђави.

Према речима градоначелника Перишића, градски јавни правобраниоц ће морати да утврди да ли су уговори које је град претходних година склапао са постојећим угоститељским објектима у Тврђави рађени по закону и ако нису ко је кривац за то.

– Ако неко изнајми неки простор у Тврђави и изгради тоалет у том простору, а за тај тоалет му се смањи накнада за простор, онда је ту град на великом губитку. Унутар зидина наше Тврђаве направљен је хаос, пробијани су зидови и мене занима ко је дозволио да се тако нешто ради, рекао је Перишић.

Савет за ревитализацију Нишке Тврђаве чиниће представници свих политичких странака, стручна тела, архитекте, уметници, историчари, а неки од њих су Славиша Поповић, Урош Парлић, Миодраг Радовић.

Овом приликом градоначелник је најавио да ће бити сређени оронули бедеми са северне стране и да ће део бедема бити сређен до краја ове године, биће реконструисан Атеље, поправиће се кров Бали Бегове џамије и многе друге ствари како би Тврђава „засијала пуним сјајем“.

Извор: Град Ниш

Документ: Решење о образовању Савета за ревитализацију Нишке Тврђаве

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.