Актуелно из Тврђаве

Више од 100.000 посета Нишвилу

“Earth & Sky“ бину, сваке од 4 вечери фестивала, посећивало је просечно око 5.000 људи. На „Нишвилу“ је, укључујучи и сав пратећи програм, забележено више од 100.000 посета, процењују организатори.

Главну бину посетило је, према речима организатора, око 20.000 љубитеља џеза, а много више публике било је на бесплатним стејџевима, радионицама, перформансима и трговима градова у којима се Нишвил одржаво, па је тако, према проценама, скоро 100.000 људи посетило и видело неки део фестивалског програма.

Међу публиком је, како кажу, ове године било много више странаца него претходних година, који су Ниш посетили само зарад џеза, али њихов прецизнији број није био познат организаторима.

Директор Иван Благојевић истиче да је задовољан својим организационим тимом, извођачима и одзивом публике и додаје да су се примедбе посетилаца односиле углавном на наруквице које се нису могле скидати током трајања фестивала. Он се извинио онима који су због тога имали проблем и појаснио:

– Посетоци су навикли да ранијих година деле карту са пријатељима и имам за то разумевања због тешке финансијске ситуације, али и убудуће комплет неће моћи да се дели, јер је помоћу наруквица решен проблем “упада” на фестивал – каже Благојевић.

Међутим, Благојевић најављује да сви који желе да посете “Нишвил“ наредне године већ од септембра могу купити комплет по цени од 1.000 динара, колико ће коштати улазница за једно вече на дан фестивала, а као један од бендова који би могао наступити прве вечери фестивала помиње “Manhattan Transfer”.

Извор: Јужне Вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.