Актуелно из Тврђаве

Нишка Тврђава добила своју интернет презентацију

Неформална група “Београд-мала” по први пут је направила комплетну електронску презентацију нишке Тврђаве на којој се могу наћи све културно-историјско и туристичке информације о овом споменику.

Сајт се налази на адреси www.niskatvrdjava.com, а официјалну фејсбук страницу сајта Нишке Тврђаве већ је подржало преко 7 хиљада људи.

– Сајт је прилагођен свим савременим екранима (мобилни телефон, таблет) и садржи бројне опције прегледа мултимедијалног садржаја, водич кроз тврђаву, преглед дешавања. Израду сајта организовало је неформално удружење „Београд-мала“ са жељом да нишку Тврђаву учини видљивом на интернету, али и покуша да унапреди садржаје тако да овај споменик буде много пријемчивији за туристе, а пре свега децу из града – каже администратор сајта.

Новоформирани сајт о најпознатијем нишком споменику садржи прегршт фотографија Тврђаве, али и све актуелне вести које се тичу овог здања.

– Садржај на сајту није превасходно намењен томе да се хвалимо својом историјом, односно најлепшим парком, већ да указујемо и на проблеме који ће се евентуално појављивати, што значи да сами грађани могу да дају сугестије, указују на проблеме, али и похвале ово јединствено место које смо, мора се признати, запоставили последњих година – додаје администратор.

На сајту је отворен позив за волонтере сараднике који желе да се укључе у даљи развој садржаја ове интернет презентације.

Извор: Јужне Вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.