Актуелно из Тврђаве

Поскупела вожња у тврђавским возићима

Вожња популарним возићима у нишкој Тврђави поскупела је ових дана са 50 на 70 динара по особи.

Нишки малишани обожавају да разгледају Тврђаву последњих година возићима „Ћира“, „Ноди“ и „Труцко“ који су уједно и највећа атракција у овом парку, јер годинама нико ништа није уложио да би се деца анимирала на неки начин, па је ово до сада била јефтинија забава и највећи хит за малишане.

Радници на возићима кажу „да не могу више да издрже са старом ценом која се није мењала четири до пет година“. Поједини родитељи пак тврде да цена није 50 или 70 динара „јер нико није толико луд да децу пусти саму да се возе“, што по њима значи да се цена дуплира јер су и родитељи поред малишана.

– Тих 15 минута клацкања у вагончету који вуче фреза можда и вреди 70 динара, али ја водим децу од 3 и 5 година скоро сваки дан у Тврђаву. Све оне играчке су несигурне и тај возић им је атракција – прича један од родитеља.

Иако плаћају карте по вишој цени, главну атракцију за своје малишане родитељи ће ипак морати да „прореде“.

– Понекада их и преварим да се само прошетамо и љуљамо на играчкама, али возић нам је главна ствар. „Прогутам кнедлу“ када дам тих 150 динара, али који па избор деца из центра имају него тај. Е сада, да 5 пута недељно дајем по 210 динара, односно укупно око 1.000 динара, а месечно 4.000 динара, не да не могу, него нећу – каже један од родитеља који је већ платио карте по вишој цени.

Извор: Јужне Вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.