Актуелно из Тврђаве

Тоалет у Тврђави још није потпуно спреман

Реконструкција јединог јавног тоалета у нишкој тврђави, која је започета још прошле године, још није завршена. А по свему судећи неће скоро.

У Дирекцији за изградњу Ниша појашњавају да је прошле године тоалет само делимично реконструисан. Завршени су хидоризолација, малтерисање и кречење, залепљене су плочице, а урађена је нова водоводна и канализациона мрежа као и електро-инсталациона мрежа са расветом.

Ипак, како кажу у Дирекцији, за потпуну реконструкцију планирани су радови и за 2014. годину. Међутим, за све то још није ни јавна набавка расписана, па се не зна ни када ће WC бити у употреби.

– Планирана су средства од милион динара за завршетак радова на јавном тоалету у Тврђави. Завршни радови обухватају израду новог степеништа, ревитализацију фасаде, набавку и уградњу санитарија и галантерије, као и набавку и уградњу против- пожарних апарата – стоји у писаном допису Дирекције.

У Дирекцији за изградњу нису желели да објасне због чега тендер није расписан, већ су само понављали „због објективних проблема“.

Одговор је остао исти и након питања новинара да ли је заправо реч о недавном хапшењу неколико директора Дирекције.

– Реч је о објективним проблемима због којих је дошло до застоја у раду. Сада је то отклоњено, имамо привременог заступника и сада све иде по плану – рекли су у Дирекцији.

Из овог предузећа поручују да је неопходно расписивање јавне набавке „како би тоалети у Тврђави били завршени до почетка летње сезоне“.

Подсетимо, Нишлије незадовољне стањем јавних тоалета у граду формирале су Фејсбук групу “Пиш јуриш на Градску кућу”.

На овај начин они скрећу пажњу на мали број јавних тоалета у Нишу, њихово радно време, као и лоше хигијенске услове.

Извор: Јужне Вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.