Актуелно из Тврђаве

Желиш у WC – снађи се

Нишка тврђава ће вероватно и овог лета дочекати градске фестивале без јавног тоалета на месту догађаја. Пролаз испод моста или паркови све чешће су замена за WC.

Управо из тог разлога је Комунална полиција аплеовала на надлежне да врате јавне тоалете у пристојно стање.

Сметљиште у Тврђави, напуштени сплав на Нишави, чесма као канта за ђубре на кеју, само су неки од призора градског језгра некада индустријског центра.

Уколико глумци, музичари, туристи или грађани пожеле до тоалета у Тврђави, и овог лета наићи ће на непријатан призор.

Добијена је сагласност Завода за заштиту споменика и изабран је извођач радова, кажу Дирекцији за изградњу града. Ипак, мале су шансе да реконструкција ускоро буде завршена.

Црвене врпце у овом случају не најављују свечано отварање. Тоалет на другој локацији у ужем центру града, чија је изградња у јавности представљена као велики подухват, такође није у функцији.

Да проблем није само у градским институцијама, показује ружна навика грађана да врше нужду на кеју у центру Ниша, иако преко реке постоји јавни тоалет.

Стање ствари у граду симболично осликава и напуштени сплав на Нишави, који годинама не ради. Више пута покренута иницијатива да се уклони, до данас није дала никакве резултате.

Извор: Б92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.